keskiviikko 7. toukokuuta 2014

OLEN TULEVA VAIHTO-OPPILAS


      Oon monessa postaukssa sivunnut tätä aihetta vähän, mutta nyt vihdoin päätin tehä tämmösen oman postauksen aiheelle kun se on tässä vähän aikaa sitten varmistunut. Eli n. 4 kk päästä, syyskuussa 2014 lähden vaihtoon Iso-Britanniaan sisäoppilaitokseen. Se, miksi päädyin tohon maahan ja valitsemaani kouluun (ja kyllä, se siis on sisäoppilaitos!) on niin pitkä tarina, että veis varmaan monta tuntia yrittää saada se kirjoitettua ja tiivistettyä johonkin järkevään muotoon :D Mutta lyhyesti: oon pitemmän aikaa halunnut vaihtoon, mutta en oo oikeen pitänyt sitä mahdollisena mulle koska uinti (vaihtoon lähtiessä olis todennäkösesti pitänyt lopettaa/jättää vähemmälle). Viime kesänä nuorten EM-kisoissa jouduikin toiselle suomalaiselle käyneen aikataulumokan takia avajaisseremoniaan kantamaan lippua. Tapasin ennen seremoniaa kokoontumisessa yhden mukavan brittiuimarin, jonka kanssa sitten myöhemmin tutustuttiin paremmin. Sain tietää että hän opiskelee huippurintauimari Ruta Meilutyten kanssa samalla luokalla jossain sisäoppilaitoksessa Iso-Britanniassa.
      Otin asiasta enemmän selvää myöhemmin syksyllä 2013 ja samoihin aikoihin alotin nykyaikasen 5-ottelun. Koulu sijaitsee siellä länsirannikolla Plymouth nimisessä kaupungissa. Koulun nettisivuilta luin että heillä on ohjelma myös viisiottelijoille, joten semmonen pieni toive heräsi mussa että voiskohan mun vaihtounelma sittenkin toteutua :D Aika kauan meni semmosessa epätietoisuudessa ja selvittelyssä, kerran kerkesin jo luopua koko ajatuksesta. Tammikuussa 2014 käytiin kuitenkin äitin kanssa pari päivää tutustumassa kouluun ja tutustuin ihmisiin ja tein lopullisen päätöksen; siellä mää haluaisin ehdottomasti opiskella.

    Odotan aika paljon tulevalta vaihdolta, koulussa on paljon paljon paremmat puitteet viisiottelulle kun täällä Oulussa. Haluan oppia puhumaan englantia entistäkin sujuvammin ja häikäistä kaikki etenkin miekkailu- ja ampumajuoksutaidoillani kun tuun takasin .. :D Koulunkäyntiä unohtamatta. Valitsin A-levels aineiksi mun lempiaineet matikka, fysiikka, ohjelmointi ja business&economics. Rankka vaihto siis tulossa, mutta oon ehdottoman valmis tekemään töitä! 
        Vielä on vähän auki, pidänkö sieltä käsin blogia. Varmaan päivittelen ainakin satunnaisesti lomilla yms, mutta arki voi olla niin kiireistä etten paljon sen enempää pysty päivitteleen. Ois kyllä hienoa pitää harvinaista suomalaista sisäoppilaitosvaihtoblogia. Koulussa on kyllä sen verran sääntöjä, että siellä ei varmaan pahemmin kuvailla ainakaan. Ja vielä unohtu mainita että en oo menossa vaihtoon minkään järjestön kautta. Otettiin siis ihan itse yhteyttä kouluun ja sovittiin asiat. Eli tääkin on mahdollista!
(postauksen kuvat ovat mun perinteisestä linjasta poiketen netistä haettuja)

7 kommenttia:

 1. Voi ei vitsi mä oon kateellinen mut samalla tosi ilonen sun puolesta et pääset kokee jotain tollasta! :) Toivottavasti kaikki menee hyvi ja sul tulee huikee vuosi!

  VastaaPoista
 2. waau mahtava juttu! sulla tulee varmasti oleen huikee vuosi ja toivottavasti kerkeet välillä tulla kirjotteleen tänne jotaki kuulumisia!8)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä hei hirveesti, hienoo että seuraat omia unelmia :) varmasti opettavainen ja mahtava vuosi edessä, yritä päästä tänne kans raportoimaan aina kun mahdollisuus tulee! Ota kaikki ilo irti, ei tiedä mitä ovia avautuu ja tuutko edes Suomeen enää pysyvästi takas ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä viisaista sanoista! :D saa nähdä mihin elämä mut vielä vie.... Ei huolta, pidän teiät kyllä ajan tasalla ;)

   Poista
 4. Löysin vasta blogis ja ihastuin heti! Lisäks oon ihan hullun kateellinen:D sulle on tulossa mahtava vuosi! Oo kiltti ja yritä jaksaa välillä kirjotella postauksia meille suomessa rituvillekkin? :)

  VastaaPoista