sunnuntai 14. syyskuuta 2014

This is what I call life

VAIHTO4
Kieltämättä aika kauniit lenkkimaisemat mulla täällä^.... Kaikenlaista on taas kerennyt tapahtua sitten viime postauksen. Seitsemättoista treenit mahtui viiteen arkipäivään ja nyt nautiskelen ansaitusta 2 päivän treenilomasta, jota toiset myös viikonlopuksi kutsuvat. Ens viikosta lähtien meillä onkin sitten joka viikonloppu kisat eri puolilla Englantia. Joudun tässä siis aika lyhyellä varoitusajalla opettelemaan ampumaan pelleteillä, kun tässä maassa niitä vielä käytetään kaikissa kisoissa... En ookkaan vielä kertaakaan päässyt täällä ampumaan millään aseella, edes omallani.. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa...
       Koulunkäynti menee hyvin, ymmärrän tunneilla oikeestaan kaiken. Koulupukukin alkaa tuntua ihan kivalta päällä. Oon oppinut ohjelmoimaan tietokoneprogrammien pätkiä ja muokkaamaan kivoja HTML-koodeja. Matikka on ollut ehkä maailman helpointa, Suomessa laskettiin samoja tehtäviä kun olin vielä yläasteella.. Puolet mun fysiikasta on vähän vaikeeta, kun en oo Suomessa opiskellut sitä samaa aihetta mitä nyt käydään.
   Joka aineessa mulla on siis 2 eri opettajaa, eli mulla on yhteenstä 8 opettajaa ja periaatteessa saman verran eri "aineita", koska opettajat opettaa eri osa-alueita kyseisestä aineesta. Tunnit kestää sen 40 minuuttia, eli on ohi ihan hujauksessa! Suurin osa tunneista onkin tuplatunteja, MUTTA molemmat tunnit on eri opettajien tunteja ja eri luokkahuoneessa. Tuntien välissä ei oo mitään taukoa/välituntia niinkun Suomessa, eli kun edellinen tunti loppuu 9:30, seuraava tunti alkaa 9:30 eri paikassa. Meidän koulu koostuu ihan sikamonesta erillisestä rakennuksesta: päärakennus (jossa matikka, kielet, library ja old gym), sports hall (PE-tunnit ja suurin osa mun reeneistä), MK-hall (musiikkitunnit, kuoro ja kai keltaisen talon assembly-sali), biologia- ja maantietorakennus, ruokasalirakennus, ihme sekasikiö rakennus (jossa kuvis, bisnes ja nuorempien aineita), toinen epämääräinen rakennus (jossa ATK, kieliä ja sixth form- oppilaille oma chillausrakennus), matikkatalo (jossa myös ampumahalli) sekä fysiikkatalo. Aika monta rakennusta siis ja välimatkat on sen verran pitkiä tuntien välillä, että mulla menee vähintään se 5 minuuttia kun edellisen tunnin loputtua pakkaan ja kinkkaan ballerinoista tulleet rakot jaloissa seuraavalle tunnille. Eli toisinsanoen tunnit kestää parhaimmillaan sen 30 minuuttia... Kotitehtäviä tulee sitten senkin eestä.
VAIHTO5
^this is what I call love: isot Ben&Jerry's purkit alle 2,5 puntaa kpl!!

2 kommenttia:

  1. Heip!

    Opiskelen yliopistossa englantia, ja käyn tällä hetkellä kurssia, jossa tarkoituksenamme on tutkia jotain tiettyä ihmisryhmää/kulttuuria. Itse kiinnostuin tutkimaan suomalaisten vaihtariblogeja, joten sopiiko sinulle, jos yksi seurattavista blogeista olisi sinun blogisi? :)

    Tämä ei vaadi siis sinulta mitään toimenpiteitä, eikä kirjoittamaani tutkimusta näe kuin kurssin pitäjät. Ajattelin kuitenkin, että olisi kohteliasta pyytää lupa sinulta.

    VastaaPoista